Kurser anhöriga

6-veckors onlinekurs – för föräldrar till någon med beroendeproblem

I webbkursen “Från beslutsångest till tydlighet” fokuserar vi på dig som är mamma eller pappa till ett barn (oavsett ålder) som har alkohol- eller narkotikaproblem.

Här får du bland annat lära dig att kommunicera med din son/dotter på ett konstruktivt sätt, att hantera svåra tankar och känslor samt hur du kan hjälpa ditt barn in i behandling.

Kursen är en blandning mellan föreläsningar och egna reflektionsövningar som träning på förhållningssätt som du får träna på i vardagssituationer. Innehållet bygger på de evidensbaserade metoderna CRAFT (Community Reinforcement Approach and Family Training), Motiverande Samtal (Motivational Interviewing) och Transteoretiska modellen av Proschaska och DiClemente.

Föreläsningar för mindre till större sällskap

Önskar ni en föreläsning för anhöriga? Jag erbjuder föreläsningar (från 60 minuter till en heldag) med fördjupning gällande anhörigas situation.

Föreläsningarna innehåller verktyg som kan vara till hjälp för bättre mående för den anhöriga och för att stödja sin närstående i en förändring.

Information och stöd via sociala medier

Jag har under flera års tid skrivit i en blogg riktad enbart till anhöriga. Där finner du hundratals inlägg med information, stöd och tips som kan vara hjälpsamma för dig med en närstående med beroendeproblem.

Du kan även besöka min Facebook-sida Coaching & Litteratur för anhöriga till personer med beroendeproblem. Där publiceras information, stöd och nyheter kopplade till anhöriga och beroende. Du kan även komma i kontakt med personer som befinner sig i liknande situationer.

På min Youtube-kanal finns flera videoklipp riktade till anhöriga. På de sociala medierna publiceras med jämna mellanrum tävlingar där bland annat böcker och kurser riktade till anhöriga lottas ut.

Individuella coachingsamtal

Jag tar även emot anhöriga för individuella coachingsamtal i mån av tid. Vänligen kontakta mig om du vill veta mer.